Back to top

Online szolgáltatások bővülése - Web-Opac-Plusz

Kedves Olvasóink!

Örömmel értesítjük Kedves Olvasóinkat, hogy online katalógusunk szolgáltatásai bővültek.

A korábbi egyszerű keresés mellett lehetőség van a saját kölcsönzések online követésére, hosszabbításra, előjegyzésre.

Az intézményünk által használt Szikla-21 integrált könyvtári rendszer új Web-Opac-Plusz modulja lehetőséget biztosít az olvasók részéről a saját kölcsönzési és egyéb személyes információk megtekintésére és módosítására. Ez azt jelenti, hogy a beiratkozott olvasók a könyvtár katalógusába online módon belépve a rendszerben nyilvántartott adataikról tájékozódhatnak, az általuk kölcsönzött dokumentumokról informálódhatnak, a kölcsönzési határidőt meghosszabbíthatják. Másoknál kölcsönzésben lévő dokumentumokra előjegyzést kezdeményezhetnek, témafigyelési kérelmet adhatnak le, beszerzési (gyarapítási) javaslatot küldhetnek be, illetve kérdéseket tehetnek fel a könyvtár munkatársainak.

Az online katalógus felületén való regisztráció néhány egyszerű lépésből áll:

1. A könyvtárunk holnapján [https://www.monorkonyvtar.hu/] a bal oldalon a Katalógus menüpontra [http://katalogus.monorkonyvtar.hu] kattintva jutunk el az online felülethez.

2. A katalógusba belépve a regisztráció linkre kattintva jutunk el könyvtári regisztrációs [http://katalogus.monorkonyvtar.hu/szikla/regisztracio] felületre. Itt kétféle módon van lehetőség a regisztrációra, vagy az olvasójegy számmal (olvasói törzsszám) vagy a könyvtárban előzetesen megadott email címmel. Fontos: a korábban személyesen beiratkozott olvasók tudnak regisztrálni az online felületen!

3. A rendszer regisztrációt megerősítő levelet küld a megadott email címre, a regisztráció megerősítése után van lehetőség a bővített szolgáltatások igénybevételére.

Az aktuális kölcsönzések megtekintése:

A könyvtár dokumentumai közötti egyszerű kereséshez nem szükséges a regisztráció, illetve a regisztráció utáni jelszavas belépés. Ekkor azonban értelemszerűen nem lehet a bővített szolgáltatásokat igénybe venni.

Ha kérdése van a katalógus használatával kapcsolatban, akkor keressen minket bizalommal a könyvtár elérhetőségein!